Premium izdelki za podporo imunskemu sistemu
X

Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem z novostmi in ugodnostmi

 Strinjam se s pravilnikom o zasebnosti

Splošni pogoji

Pogoji poslovanja


Splošni pogoji spletne trgovine bio-max.si temeljijo na Zakonu o varstvu potrošnikov in Zakonu o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).
S spletno trgovino bio-max.si upravlja podjetje Agencija Kocka Prima d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«).
Splošni pogoji poslovanja definirajo delovanje spletne trgovine bio-max.si, pravice uporabnika-kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • firmo in sedež podjetja;
 • ceno blaga ali storitve, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami;
 • morebitne stroške dostave;
 • podrobnejšo ureditev plačila ter načina in roka dobave ali izpolnitve;
 • opis pravice do odstopa od pogodbe
 • točna navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe;
 • navedba ali bo sklenjena pogodba shranjena pri podjetju in na kakšen način bo možen dostop do nje;
 • navedba tehnoloških sredstev, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila;
 • jeziki, v katerih je možno skleniti pogodbo.

Podjetje bo kupcu zagotovilo tudi:

 • pisno obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe, ter o načinu in pogojih izvrševanja te pravice, oziroma pisno obvestilo, da potrošnik v primerih iz petega odstavka 43.č člena ZVPot, te pravice nima;
 • naslov, kamor lahko potrošnik pošlje svoje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave;
 • podatke o servisni službi in veljavnih garancijskih pogojih;
 • pogoje za odpoved pogodbe pri pogodbah, sklenjenih za nedoločen čas, oziroma pri pogodbah, sklenjenih za čas daljši od enega leta.

Ponudba artiklov


Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta-interneta se ponudba artiklov spreminja pogosto in hitro.

Cene:

 • Vse cene so v evrih.
 • Vse cene vsebujejo DDV.

Obrazložitev različnih cen:

 • Redna cena: je cena, ki jo določi ponudnik.
 • Spletna cena: je cena po kateri se artikel prodaja v primeru nakupa po povzetju ali nakupa po predračunu.
 • Znižana cena: je znižana redna cena (artikel se po znižani ceni lahko prodaja za določen ali nedoločen čas).
 • Akcija: z oznako akcija so označeni artikli, ki so trenutno v akciji, ki je časovno omejena.

 

Postopek naročila

 

 • V spletni trgovini poiščite izdelek, ki ga želite kupiti.
 • Kliknete gumb “dodaj v košarico”.
 • Odpre se košarica, kjer lahko izbirate količino, način dostave in način plačila. Na tem mestu najdete tudi predogled vašega plačila. Tu so že všteti tudi stroški dostave.
 • Potem kliknete “nadaljuj na naslednji korak”.
 • V koraku “podatki”, vpišite vse potrebne podatke za dostavo. Pred potrditvijo in zaključkom nakupa morate obkljukati okence pred “strinjam se s splošnimi določili”. Na tem mestu je tudi povezava na splošne pogoje, kjer se seznanite z njimi.
 • Kliknete “potrdi in zaključi nakup”.
 • Na zaslonu se vam prikaže povzetek naročila. Le tega pa dobite tudi na vaš e-naslov.
 • S tem je vaše naročilo zaključeno.
 • Nazaj na začetno stran se vrnete s klikom na logotip, ki se nahaja v zgornjem levem kotu.

Načini plačila


Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu-po povzetju,
 • z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine bio-max.si po ponudbi/predračunu.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in bo kupcu na njegovo željo posredovana po elektronski pošti. Kupec svojo željo po dostopu do arhivirane kupoprodajne pogodbe pošlje po e-pošti: info@bio-max.si.
Do svoje kupoprodajne pogodbe pa kupec lahko vselej dostopi tudi sam preko povezave, ki mu je bila poslana ob naročilu.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kljub stalnim naporom, zagotoviti za kupca ažurne in točne podatke, se lahko dogodi, da je podatek o ceni napačen. V takem primeru, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. To velja tudi v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila.

Kupoprodajna pogodba-nakup


Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Vaše naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Pravica do odstopa od kupoprodajne pogodbe


Kupci, ki sklenejo kupoprodajno pogodbo-nakup na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imajo pravico, da najkasneje v petnajstih dneh od prevzema blaga na naslov info@bio-max.si sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega naročila na naš naslov v roku za odstop (15 dni), se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. V primeru, ko kupec odstopi od pogodbe  s sporočilom na info@bio-max.si, mora prejeto blago na naš naslov vrniti v 30 dneh po sporočilu. Ponudnik bo znesek prejetega plačila za vrnjeno blago nakazal kupcu v treh dneh po prejemu vrnjenega blaga. V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Tudi če blaga ni uporabljal, mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini in v nepoškodovani embalaži, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Stroške vračila blaga plača kupec.

Garancija


Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna samo, če kupec upošteva navodila na garancijskem listu. Za uveljavitev garancije je obvezna tudi predložitev računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih.

Pogoji Dostave


Ponudnik bo blago dostavil v najkrajšem možnem roku. Blago, ki je na skladišču, bo ponudnik največkrat oddal na pošto že isti ali naslednji delovni dan. V primeru, da je blago na skladišču dobavitelja, pa boste o času dobave obveščeni.

Pošiljke bodo do kupca dostavljene preko Pošte Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico dostaviti blago tudi na drug način, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

Varovanje osebnih podatkov


Ponudnik se zavezuje, da ne bo zbiral in hranil osebnih podatkov kupcev. Osebne podatke bo ponudnik uporabil zgolj v namen nakupa blaga. Po nakupu se vsi osebni podatki kupca trajno izbrišejo.

Komunikacija


Ponudnik bo z uporabnikom komuniciral s pomočjo komunikacije na daljavo razen, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Odveza odgovornosti


Ponudnik se ves čas trudi, da so vsi podatki na spletni strani pravilni in ažurni. Zaradi sodelovanja z več dobavitelji in hitrim spreminjanjem vseh vrst podatkov o artiklih, lahko pride do neažurnosti kakšnega od podatkov ali pa do nenamerne napake. V primeru, da pride do takega dogodka, bo ponudnik o tem kupca obvestil in mu omogočil odstop od pogodbe. Prav tako pa lahko v takšnem primeru odstopi od pogodbe tudi ponudnik in o tem obvesti kupca. To velja tudi v primeru očitne napake v ceni ali dobavnih pogojih, ko v primeru, da bi ponudnik vedel za napako, ne bi potrdil ali sklenil pogodbe.

Fotografije


Fotografije na spletni strani vedno poizkušajo kar najbolje in verodostojno predstaviti artikel, ki je v prodaji. Kljub vsemu so fotografije samo simbolične. Nikoli artikli ne vsebujejo dekoracij, ki so prisotni na simboličnih fotografijah, ampak se prodajajo samostojno.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni brez prehodnega obvestila potrošnika.