Magnezij - ga imamo dovolj v telesu?

Objavljeno: 11.12.2017

Magnezij

Magnezij je eden najpomembnejših mineralov v telesu. Stres poveča porabo magnezija. Pri mnogih simptomih in boleznih povezanih s stresom, se lahko dokaže zelo nizka raven magnezija v krvi.

Pri pomanjkanju magnezija postanemo preobčutljivi, razdraženi in se hitro utrudimo. Ta mineral potrebujemo za energijsko presnovo ter pomiritev razdraženih živcev. Pri hudem stresu ali prepiru, se že v najkrajšem času izloči iz organizma, zato postanemo dobesedno “KISLI”. Kislost ni nič drugega kot pomanjkanje magnezija. Vzrok za neodpornost proti stresu torej ni “prevelika kislost organizma”, temveč pomanjkanja magnezija. Če nam manjka magnezija je oslabljena tudi energijska presnova v možganih, prav tako upade število nevrotransmitorjev (hormonov sreče v možganih). Pogost pojav so migrene.

Srčne kapi zaradi preveč kisline v organizmu so neumnost, saj te koncentracije ne povzročajo nikakršnih bolezni. Za pravilno delovanje in energijsko presnovo srce namreč potrebuje kalcij, magnezij in kalij. Posledica pomanjkanja teh treh mineralov je porast števila srčnih in možganskih kapi.

Organizem potrebuje magnezij tudi za predelavo sladkorja. Če mu ga primanjkuje, se podvoji tveganje za nastanek diabetesa. Tudi tokrat razlog za povečano nevarnost diabetesa ni preveč kisline v organizmu, temveč pomanjkanje magnezija.

Vse minerale in vitamine si lahko izmerite s posebno bioresonančno tehnologijo v Studiu Biomax v Laškem.

 

Magnezij

Magnezij

 

Avtor:

Dr. Marko Peršič

Studio Biomax