Premium izdelki za podporo imunskemu sistemu
X

Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem z novostmi in ugodnostmi

 Strinjam se s pravilnikom o zasebnosti

Premium novosti

Prikaz rezultata

Premium novosti za podporo imunskemu sistemu

Imunski sitem zajema vse obrambne mehanizme našega telesa, ki se bojujejo proti različnim boleznim. Imunski sistem bi lahko primerjali z dobro organizirano vojsko. Ta varuje telo z različnimi »rodovi, sistemi in podsistemi«, ki morajo delovati skladno, če želijo zagotoviti zmago. Imunski sistem je sestavljen iz bezgavk, limfnih žil, vranice, kostnega mozga, priželjca, mandeljnov ter skupkov imunskih celic v sluznici dihal in črevesnih celicah. Usklajevalec imunskega sistema je žleza priželjc ali timus. Če zataji samo eden od podsistemov, se obrambni sistem sesuje in bolezen je tu. Če boste pazili, kakšno hrano boste jedli v prihodnje in kakšen bo vaš življenjski slog, boste bolezni zaprli vrata.

Kaj lahko storimo?

Ljudje lahko okrepimo svoj imunski sistem z različnimi ukrepi. Najpomembneje je, da se zdravo prehranjujemo, skrbimo za redno telesno aktivnost in dovolj spanca. Prehrana, ki vsebuje dovolj vitaminov in mineralov, znatno prispeva k odpornosti – na primer: sveže sezonsko sadje in zelenjava ter tudi kisana zelenjava, kot je kislo zelje, polnovredna žita ter kakovostno meso.

Po prehranskih dopolnilih ali zdravilih za krepitev imunskega sistema posežemo le pri večjem telesnem ali psihičnem naporu oziroma če smo bili v stiku z obolelo osebo. Pozorni moramo biti na kakovost izdelkov in preveriti, katere smemo jemati glede na bolezni, ki jih morda imamo, ali zdravila, ki jih jemljemo. Najbolje je, da se posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom. Določene skupine bolnikov morajo biti glede izbire zelo previdne, na primer bolniki z avtoimunskimi boleznimi in rakavimi obolenji. Posebna previdnost je nujna tudi pri otrocih, nosečnicah in doječih materah. Poleg tega je pri zdravilih in prehranskih dopolnilih zelo pomembno, da jih jemljete točno po navodilih – če boste vzeli premajhen odmerek, ne bo ustreznega učinka, če boste vzeli prevelikega, pa se lahko pojavijo neželeni učinki.

Nudimo vam

V naši spletni trgovini boste tako našli izdelke, ki lahko močno vplivajo na delovanje imunskega sistema. Izpostavili bi vsekakor tri ključne izdelke in sicer: Multi EM ferment – večstopenjsko fermentiran simbiotičen eliksir z Efektivnimi Mikroorganizmi. Vsebuje kar 31 različnih probiotičnih sevov in 31 različnih zelišč in rastlin poznanih iz zakladnice zeliščarstva. Naslednji proizvod je NADH – patentirana formula dr. Birkmayerja nikotinamida/adenina/dinukleotida/hidrida. NADH je najpomembnejši koencim v telesu in je kofaktor v preko 1.000 presnovnih procesih, ki se nenehno odvijajo v telesu. Je tudi najmočnejši antioksidant, ki ščiti celice pred poškodbami. Zadnji pomemben izdelek za imunski sistem pa je Neotosil – kombinacija različnih vitaminov in polifenolov.