NM Hidrokolagen

NM Hydrocollagen je produkt vodilnega laboratorija na področju kolagenskih peptidov Rousselot in podjetja NM.

Cena:

59,90 

Opis

Hidrokolagen

NM Hydrocollagen je produkt vodilnega laboratorija na področju kolagenskih peptidov Rousselot in podjetja NM.

NM Hidrokolagen je narejen iz morskega kolagena iz divjih, globokomorskih rib, zmesi kolagenskih peptidov in koncentratov aminokislin, ki so ključni gradniki kolagena. Glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo približno 50% celotne vsebnosti aminokislin v DW Hydrocollagenu. Koncentracija glicina, prolina in hidroksiprolina pa je do 20-krat višja, kot v drugih virih proteinov. Poleg omenjenih, vsebuje še ostale pomembne gradnike kolagena, kot so: alanin, arginin in hidroksilizin. DW Hydrocollagen je nizkomolekularen, teža pa je le okoli 2000 Daltonov.

Kolagen je najdaljša molekula v telesu, sestavljena iz 1000 aminokislin, vendar ima zelo specifično aminokislinsko sestavo in niz, in sicer: glicin-prolin-X in glicin-X-hidroskiprolin, kjer je x katerakoli druga aminokislina, ki ni prolin, glicin ali hidroksiprolin. To pomeni, da glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo okoli 50% molekule kolagena. Hidroksilizin pa je tudi en najpomembnejših gradnikov kolagena.

S staranjem raven kolagena naglo upada. Že po 25. letu začne kolagen v telesu upadati.

Kolagen je najpogostejša beljakovina v človeškem telesu (predstavlja 30% vseh beljakovin v telesu) in je osnovna komponenta kože, kosti, vezi, kit in hrustanca, varuje pa tudi sklepe. V kristalni obliki se nahaja v roženici in očesnih lečah. Ko se staramo, naša koža in tkiva začno izgubljati lastnosti, ki so  jih je imeli v zgodnjih 20-ih letih. Gube pod in okoli oči so prvi znak zmanjšanje proizvodnje kolagena.

Dekleracija:
HydroCollagen NM, s sladkorji in sladili
Prehransko dopolnilo z okusom grenivke

Neto količina:
28 vrečic po 6 g (168 g)

100 g (g)Na 1 odmerek (6 g) (g)Na 2 odmerka (12 g) (g)
Energijska vrednost
KJ
KCAL
1512
356
91
21
181
43
LJAKOVINE75,14,59,0
OGLJIKOVI HIDRATI
OD TEH SLADKORJI
13,6
3,2
0,8
0,2
1,6
0,4
MAŠČOBE
OD TEH NASIČENE MAŠ.KIS.
SLEDI
SLEDI
SLEDI
SLEDI
SLEDI
SLEDI
PREHRANSKE VLAKNINE0,4SLEDISLEDI
NATRIJ0,810,050,10
RIBJI HIDROLIZIRAN KOLAGEN83510

Sestavine:
Hidroliziran morski kolagen (iz rib), kislina: natrijev citrat, naravne arome grenivke z ostalimi naravnimi aromami, fruktoza, sredstvi proti sprijemanju: magnezijev karbonat, silicijev dioksid, sladila: kalijev acesulfam, sukraloza, barvilo: beta-karoten, maltodekstrin, koncentrat soka rdeče pese.

Priporočeni dnevni odmerek in navodila za uporabo:
1 do 2 vrečki na dan. Vsebino vrečke vmešajte v 200 ml vode ali jogurt in mešajte, da se popolnoma raztopi, saj se tako najhitreje absorbira v organizem. Izdelek uživajte najmanj 3 mesece.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Prehransko dopolnilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Shranjujte v suhem prostoru in na temperaturi do 25º C.

NM Hidrokolagen

NM Hidrokolagen

Uporabno najmanj do:
datum naveden  na spodnjem delu embalaže.

Distribucija:
Maja Lipovača s.p., Jadranska ulica 10, 1000 Ljubljana

Proizvedeno:
Francija